pondělí 24. srpna 2015

Vepřová játrová paštika

Domácí játrová paštika
Paštika

Asi 1kg plece (já přidala ještě trochu vepřového syrového sádla) nakrájet na kostky, osolit, opepřit a dát do pekáčku. Přidat jednu nakrájenou cibuli a dát péct na 160 st. asi 1/2 hodiny. Po vychladnutí rozmixovat spolu se syrovou cibulí a asi 10 stroužky česneku v robotu. Přidat syrová vepřová játra ((ca 1/2kg) nakrájená na kostky a vše rozmixovat na kaši. Osolit (jelikož je solené už pečené maso, tak jen tak 1/2-1 lžičku soli), opepřit, přidat majoránku (asi tak 1lžičku) a tymián (1/2lžičky) a dvě celá syrová vajíčka. Naplnit skleničky, já je pak postavila na vysoký plech, nalila asi do půlky výše skleniček vroucí vodu a šoupla do trouby vyhřǎté na ca 120-130stupňů. V té jsem "pekla" asi dvě hodiny, trvanlivost takto zavařeného pdhaduju podle průzkumů netu na ca 2-3měsíce, chcete-li delší dobu, doporučuju ještě druhý den stejným postupem zavařit další hodinku, hodinku a půl, pak by to mělo být srovnatelné s konzervou a vydržet až rok

Žádné komentáře:

Okomentovat