pondělí 24. srpna 2015
Marcipánová srdíčka
400 g hladké mouky,
100 g moučkového cukru,
špetka soli,
250 g másla,
250 g strouhaných mandlí (neloupaných),
100 ml medu,
3 vejce,
1 lžička kypřícího prášku,
1 lžička skořice,
citrónová kůra,
vanilkový cukr.
Náplň:
rybízová marmeláda,
250 g marcipánové hmoty,
50 g moučkového cukru.
Na ozdobení:
bílá poleva a rozpuštěná čokoláda.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout. Těsto pak rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme formičkou menší srdíčka, upečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení (při 170°C asi 10 minut) a necháme vychladnout. Marcipán propracujeme s polovinou cukru, druhou polovinu použijeme na vál, marcipán rozválíme a vykrájíme z něj srdíčka o stupeň menší než upečená. Vnitřní strany upečených srdíček potřeme slabou vrstvou marmelády, vložíme marcipánové srdíčko a spojíme. Horní srdíčka pak potíráme bílou polevou, do které nastříkáme vlnovku rozpuštěnou čokoládou a protáhneme párátkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat