sobota 22. srpna 2015

Celozrnné bagety

Celozrnné bagety

200ml vody,
100ml oleje,
150g hladké mouky,
150g žitné mouky celozrnné,
150g mouky pšeničné chlebové,
1 čajová lžička soli a cukru,
1/2 kostky čerstvého droždí.

V pekárně zaděláme těsto z ingrediencí vložených v pořadí, jak jsou uvedené v receptu.
Po zaznění signálu pro přidání semínek jsem ještě dosypala pár lžiček lněného semínka.
Po vykynutí vytvarujeme na plechu bagety, povrch nařízneme a necháme ještě pár minut kynout pod utěrkou na teplém místě...mezitím roztopíme troubu na 220stupňů.

Před vložením do trouby jsem ještě potřela vodou a posypala drcenou pohankou a hrubou solí.
Doba pečení asi dvacet minut, záleží na troubě, "tloušťce" baget....

Žádné komentáře:

Okomentovat