sobota 22. srpna 2015

Plněné brambory zapečené se sýrem


Plněné brambory
Potřebujeme větší brambory, které omyjeme, necháme ve slupkách a předvaříme si je ve vodě na sporáku. Nevaříme úplně do měkka, stačí u velkých brambor ca 20minut. Jen tolik, aby po rozkrojení šly brambory vydlabat. To také učiníme (je lepší je nechat malinko schládnout).
Vydlabané vnitřky pak v míse smícháme s vypraženou slaninkou (nebo šunkou, můžeme i masem, pokud mámeemoticon), mladou jarní cibulkou, solí, pepřem a zakysanou smetanou.
Vzniklou kaší potom naplníme zpět vydlabané "lodičky" brambor.
Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby.
Výsledek chutná nejlépe teplý, se zeleninovým salátememoticon


Žádné komentáře:

Okomentovat