pondělí 24. srpna 2015

Bavorské vdolečky pečené v troubě

Bavorské vdolečky pečené v troubě
 500g hladké mouky,
250ml mléka,
2 PL cukru,
1 žloutek,
1 kostka droždí,
60g rozpuštěného másla.
Tvaroh, povidlí.

Zaděláme těsto (míchám rovnou vše dohromady, nejrkám se se zakládáním kvásku - prostě vše do mísy, hnětačem prohnětat v těsto. Dáme do tepla kynout. Ca hodinu. Vyválíme silnější plát, skleničkou vykrájíme vdolky, dáme na plech vymazaný máslem, necháme ještě ca 20minut kynout pod utěrkou. Potřeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby na 180stupňů péct do zezlátnutí. Lze i během pečení jednou otočit a znovu potřít máslem. Nejsou mastné, vpodstatě bezpracné.

Žádné komentáře:

Okomentovat