sobota 22. srpna 2015

Obrácené řízky z vepřové kotlety na Kunovjance


Obrácené řízky:
Plátky kotlety (nebo jakékoli libové maso, dobrý jsou i kuřecí řízky...) trochu naklepeš, osolíš, opepříš, pak rovnou obalíš ve strouhance - co nejvíc to tam namačkáš, aby strouhanka na masu držela. Pak omácháš v rozšlehaných vajíčkách a rovnou dáš opéct na pánev na tuk. Klidně pořádně zprudka. Pak se maso vyskládá do pekáčku a zaleje se zeleninovou směsí Kunovjanka - i s tím nálevem to na to nalij. No a pak už jen šoupneš do trouby a necháš propéct. Je to výborně šťavnatý, fakt dobrý. Ony se ty obrácený řízky dělají různě, nám asi nejvíc chutná tahle varianta

Žádné komentáře:

Okomentovat