sobota 22. srpna 2015
Hovězí maso na hořčici, cibuli a česneku
Na oleji osmahnout pokrájenou cibuli, přihodit kousky zadního hovězího, osmahnout. přidat hořčici, kmín, prolisovaný česnek, osolit, opepřit, zalít vodou. Přivést k varu, šoupnout pod pokličkou do rozehřáté trouby (tak 160st.) a nechat svýmu osudu. Dělám tak dvě hodinky v té troubě, aby bylo maso měkkoučký. Pak přisypu majoránku, podle potřeby ještě dochutím a na zahuštění zaklechtám celozrnnou (jde použít i klasika bílou) moukou. Jde to podávat se vším možným, podle toho, kolik uděláte šťávy - míň šťávy klidně brambory, br.kaše, víc šťávy-omáčky pak s rýží, bulgurem, těstovinami, knedlíkem,...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat