pondělí 24. srpna 2015
Domácí Bailey´s
Připravované v Thermomixu...
Na jednu dávku (na fotce je dvojitá dávka)
20g mléčné čokolády
20g hořké čokolády
100-150g cukru
1 celé vejce
200ml šlehačky
250 ml whisky (já dávám rum-božkov, víc nám to chutná, je to voňavější )
200ml smetany
Čokoládu a vejce sekat v Thermomixu 20 sekund na stupeň 5. Nasadit metlu a přidat šlehačku. Šlehat 1 minutu na st. 2. Vyjmout metlu a vařit 10 minut na teplotu 90stupňů na rychlost 3. Po 6minutách zmírnit na 80stupňů a přidat smetanu a alkohol. Po uběhnutí doby varu přelít do lahví a nechat vychladit.
Počítejte s tím, že v lahvích při chladnutí mírně klesne (sníží se hladina v lahvi), takže je dobrý mít malinko odloženo na doplnění
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat