sobota 22. srpna 2015
Houby s octem :-)
očištěné nakrájené houby se krátce (ca 3-5minut) povaří v osolené vodě (dávat už do vroucí), scedí a propláchnou studenou vodou. Narovnají se do sklenic s trochou nakrájené čerstvé cibule (lze i mrkev na kolečka přidat). Zalijí se nálevem.
Nálev:
1/4l octa,
3/4l vody,
8 kuliček celého pepře a 4 nového koření, 2bobkové listy (kuličky koření sypu podle oka),
30g soli (příště bych dala o fous míň)
přidala jsem trochu třtinového cukru
svařit nálev a trochu zchladlým pak zalít hříbky ve sklenkách. Zavřít, sterilovat 30minut při 85st.
Na smaženici atd. to nebude, je to kyselý... takže spíš do polévek typu kyselo, kyselá houbová, do omáčky nebo M. je rád jen tak na mističku a přizobává třeba k masu nebo jen tak při posezení - vlastně třeba podobně jako kyselý cibulky nebo naložený okurky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat