Kynutý koláč s tvarohovou náplní, čerstvými švestkami a skořicovou drobenkou
250 ml mléka150 g rozpuštěného másla2 vejce500 g polohrubé (klidně i hladké nebo celozrnné) mouky1 droždí (použila jsem tentokrát sušené, jde i čerstvé)4 PL třtinového (klidně lze klasický) cukruVymíchat těsto - v pekárně, robotem, hnětačem a hned zpracovávat (nenechává se kynout
). Tohle bylo ze slabší půlky těsta, z druhé jsem dělala klasika táč na plech
). Vyválela jsem do koláčové formy (vymazaná máslem, vysypaná moukou), na těsto nalila tvarohovou náplň - jeden velký jogurt, jeden tvaroh, vajíčko, trocha bramborového škrobu (dala bych vanilkový pudink. prášek, ale neměla jsem
), cukr dle chuti. Prostě co dům dal. A na vrch rozpůlené vypeckované švestky. Posypané skořicovou drobenkou (máslo, ph mouka, třtinový cukr od oka, přidána skořice). Pekla jsem na 170st. ca 45 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat