sobota 22. srpna 2015
Kynutý koláč s tvarohovou náplní, čerstvými švestkami a skořicovou drobenkou
250 ml mléka
150 g rozpuštěného másla
2 vejce
500 g polohrubé (klidně i hladké nebo celozrnné) mouky
1 droždí (použila jsem tentokrát sušené, jde i čerstvé)
4 PL třtinového (klidně lze klasický) cukru
Vymíchat těsto - v pekárně, robotem, hnětačem a hned zpracovávat (nenechává se kynout). Tohle bylo ze slabší půlky těsta, z druhé jsem dělala klasika táč na plech). Vyválela jsem do koláčové formy (vymazaná máslem, vysypaná moukou), na těsto nalila tvarohovou náplň - jeden velký jogurt, jeden tvaroh, vajíčko, trocha bramborového škrobu (dala bych vanilkový pudink. prášek, ale neměla jsem), cukr dle chuti. Prostě co dům dal. A na vrch rozpůlené vypeckované švestky. Posypané skořicovou drobenkou (máslo, ph mouka, třtinový cukr od oka, přidána skořice). Pekla jsem na 170st. ca 45 minut
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat