sobota 22. srpna 2015
Kynuté celozrnné koláče s tvarohem, rozinkami, ostružinami a povidlím
Potřebujeme:
Cukr třtinový 3 lžíce
Droždí 42 g
Mléko 250 ml
Mouka hladká 250g
Mouka celozrnná 250g
Máslo 1/2 kostky
Žloutek 1ks
Vejce 1ks
Vše hnětačem vypracujeme v těsto, necháme vykynout.
Poté lžící vykrajujeme bochánky, tvarujeme koláče s vyšším okrajem na plech s pečícím papírem. Plníme nádivkou:
Tvaroh měkký 500g
Vejce 1ks
Cukr vanilkový domácí podle chuti (lze nahradit moučkovým cukrem a kupovaným sáčkem vanilkového cukru)
Vanilkový pudink (ca 1/2 sáčku prášku).
Vše smícháme, lžící rozprostřeme na koláče a dozdobíme rozinkami, ostružinami, povidlím (u toho se vyřádil Lukáš) a sypeme drobenkou (to bavilo Fíďu). Pečeme ve vyhřáté troubě a po upečení kraje pomašlujeme rozpuštěným máslem pro zvláčnění
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat