pondělí 24. srpna 2015

Piškotová roláda s kakaovým krémem

Řez rolády... Ještě nebyla pořádně ztuhlá, tak je to nevzhledné...

Piškotová roláda s kakaovým krémem

piškot dělám univerzálně a nezapomenutelně - kolik vajíček, tolik lžic PH mouky a tolik lžic cukru krupice. Trochu PRDOPEČE. Z bílků sníh, pak vyšlehat žloutky s cukrem, došlehat mouku a na závěr vmíchat opatrně sníh. Natřít na pečící papír, péct na 180st., asi 10minut. Teplé srolovat na roládu a nechat skoro zchladnout. Pak opatrně sejmnout pečící papír a nechat zamotaný úplně vychladnout. Krém je tam klasicky máslový nastavovaný (250ml mléka svařeno s 2PL maizeny, vychladit a zašlehat do vyšlehané hmoty z 200g másla. 150g moučkového cukru. Přidat kakao podle chuti). Na roládu použito 5 vajec.

Žádné komentáře:

Okomentovat