pondělí 24. srpna 2015

Čočkanátky :-)

Čočkanátky (díky Ivi:-)), br.kaše, salát z červenýho zelí

Namočila jsem si už večer čočku (dala jsem čtyři hrsti - ne ale vrchovatý...), ráno jsem slila a v nové vodě uvařila do měkka - za chviličku. Scedila jsem, propláchla studenou vodou. Šťouchadlem na brambory jsem to trochu pomačkala, dalo by se to i projet tyčákem třeba, takhle tam zůstalo pár čočkových zrn celých a nebyla to vyloženě "kaše". No a pak jak kdyby to bylo maso a na klasický karbenátky - hodně česneku, cibule, sůl, pepř, hořčice, majoránka, dvě vajíčka a podle potřeby strouhanka. Udělala jsou koule, ty uhňácala rukou (docela se to drolilo a rozpadalo teda), obalila ještě ve strouhance a bez velkýho manipulování smažila. To teda klasicky na pánvi v oleji, péct v troubě na sucho, jak peču karbenátky jsem měla přeci jen strach. A fakt to musím pochválit, M. se sice jako tvářil, když jsem mu přiznala, že je to z čočky, ale ptal se, co jsem do toho přidala za maso, že jsem doma přeci žádný nemělaemoticon. A je to teda celkem hodně sytý.. A z toho množství bylo 12karbenátků, zbytek pojíme asi na večeři s pečivem jako "sendvič"

Žádné komentáře:

Okomentovat