pondělí 24. srpna 2015

Domácí vafle

Domácí vafle s malinovou marmeládou, bílým jogurtem a strouhanou nugátovou čokoládou

 300g mouky (míchám hladkou a polohrubou, klidně i celozrnnou, zhruba 1:1),
1 kypřící prášek do pečiva,
1/2 l mléka,
75 g cukru,
100 g rozpuštěného másla,
2 vejce,
špetka soli,
trocha sušeného droždí.
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme dohladka ručním šlehačem. Můžeme rovnou připravovat vafle ve vaflovači, ale lepší je si těsto připravit trochu předem, aby malinko vykynulo. Já to většinou dělám tak, že první večeři/snídani,...připravím z čerstvě připraveného těsta a zbytek (je toho pro nás čtyři opravdu dost) uložím v zavřené nádobě do lednice a máme ještě druhý denemoticon
U nás nejoblíbenější úprava je vafli pokapat sirupem, nastříkat šlehačku (ne sprejovou náhradu, ale opravdovou, připravenou v bombičkové lahvi, příp. čerstvě šlehačem ušlehanou) a posypat grankem nebo mlýnkem Kotanyi Karamel-vanilka, příp. jako na úvodní fotce - marmeláda, bílý jogurt/zakysaná smetana a strouhaná čokoláda


Domácí vafle

Žádné komentáře:

Okomentovat