pondělí 24. srpna 2015
Medailonky z vepřové panenky
vepřová panenka na silnější plátky jen v pánvi opečená na prudko, osolená, opepřená (melu na hruběji čerstvý pepř), podlito trochou vody a pod pokličkou podušeno, aby bylo propečené (nemáme rádi krvavý nebo medium maso), pak je na to prsknutý sýr roztéct a osmažená cibulka. Šťáva je vlastně výpek z pánve (pokud je moc oleje, tak slít, já dělám na keramické pánvi, která je tukem vlastně jen vytřená), ve kterým se to maso podusilo, dochuceno tím, co mi přijde pod ruku (hořčice/kečup/česnek/sojová omáčka ze zdr. výživy/vegeta bez glutamátu, lze dodělat trochou smetany, bílého jogurtu nebo žervé...). Brambory normálně jen osolené plátky pečené na olejem/sádlem malinko vymaštěným plechu, s kmínem a po dodělání v míse smícháno s čerstvě utřeným česnekem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat