pondělí 24. srpna 2015
Boršč
Recept:
Nejprve si dáme připravovat vývar z hovězího masa - dělala jsem klasicky - maso (použila jsem zadní hovězí, jiný doma nebylo), mrkev, celer, petržel, cibule, nový koření, pepř, bobkáč, sůl. Táhneme pomalým varem, než je maso dokonale měkké a vývar pěkně chutný. Mezitím si připravíme základ na boršč - do hrnce na rozpálené sádlo dáme nakrájenou cibuli (dvě střední), kořenovou zeleninu - mrkev, celer, petržel nastrouháno na hrubo a červenou řepu - dala jsem jednu velkou a jednu menší, oloupat a nastrouhat (tu větší) a nakrájet na menší kousky (tu menší). Osmahnout, podlít trochou vody, přidat jeden rajský protlak. Nechat asi 15min. dusit pod pokličkou. Poté přidat nakrájenou půl hlávku bílého zelí. Dusit dalších 20 minut. Podle potřeby podlévat vodou. Poté zalijeme vývarem z masa a vaříme vše doměkka. Dochutíme lžící cukru a octem podle chuti. Podáváme s nakrájeným masem z polévky a čepičkou ze zakysané smetany (já dávám bílý jogurt).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat