pondělí 24. srpna 2015

Domácí utopenci

U nás oblíbený vánoční dárek - domácí utopenci:-). Foto z archivu, nikoli letošní;-)
ocet s vodou se svaří v poměru 1:1, do toho se přidá (už před vařením) celý pepř a nový koření a bobkový list (v receptu je tuším 3zrnka pepře a 1 novýho koření na 1 špekáček a jeden bobkáč na tři špekáčky, ale neodměřuju to přesně), přidávám i trochu cukru (jen tak od oka, ať je to míň kyselý). Pak se to nechá zchladnout, mezitím oloupu a na plátky nakrájím špekáčky (máme je raději na plátky než jen naříznuté, líp a rychleji se proleží), cibuli na půlkolečka a přidávám i trochu pokrájenýho zelí, nebo třeba barevné papriky pro oživení,...No a pak už skládat do sklenic špekáčky, zeleninu, cibuli...a na závěr zalít vychladlým tím nálevem...stačí týden na rozležení chutí, vydrží ale v chladu klidně i měsíc a dýl

Žádné komentáře:

Okomentovat